Stichting WasteWorld is zowel initiatiefnemer als de bewaker van het concept van een nieuw te ontwikkelen themapark Timeport Farsight, dat gaat over het leven in alle tijden. De stichting waarborgt tevens de maatschappelijke betrokkenheid. Stichting WasteWorld bestaat uit zes partners die allemaal expertise in de Leisure branche hebben.
Daarnaast is er een B.V. in oprichting die op basis van het gedachtengoed en met input van stichting WasteWorld dit nieuwe utopische themapark ontwikkelt. De B.V. i.o. werkt daarvoor, in samenwerking met een derde partij, het concept uit tot een businessmodel inclusief een financiële paragraaf. Daarna wordt de taak van de B.V. middelen binnen te halen om het financieel plaatje rond te maken en het themapark Timeport Farsight te gaan realiseren.
Timeport Farsight is een avontuurlijke reis door verleden, heden en toekomst. Keuzes en ontwikkelingen in het verleden hebben invloed op de toekomst en het leven van de mens. Het is de missie van Timeport Farsight om te inspireren en na te denken over het eigen leven in de toekomst. Aan de hand van verhalen en avonturen krijgt de bezoeker een spiegel voorgehouden. Door met humor maatschappelijke thema’s te belichten brengen we optimisme en hoop voor de toekomst.
Bij de ontwikkeling en realisatie van het park zijn wij geïnspireerd geraakt door en onderschrijven we de Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkeldoelen). Bij de aanleg van het themapark is er aandacht voor verbetering van de leefomgeving, maatschappelijke betrokkenheid en het versterken van de biodiversiteit.
Onze visie is dat iedereen in de wereld bezig is met zijn toekomst. Met dat als gegeven hebben we 5 kernwaarden geformuleerd. Iedere attractie voldoet aan minimaal 3 van deze kernwaarden die we ook zichtbaar maken in de verhalen, de sferen en de bouw van het park. Dit nodigt bezoekers uit bij te dragen aan een nog mooiere en gezonde wereld.
Onze 5 kernwaarden zijn:
Timeport Farsight is geschikt voor kinderen tot ca. 14 jaar. De timeport met zijn karakteristieke bezoekers, de levendige verhalen en spannende avonturen die je er beleeft nodigen echter iedereen uit om op zijn eigen manier verleden, heden en toekomst te ervaren en te beleven. In het kader van de ‘customer journey’ begint de voorpret al thuis en wordt ook na het bezoek het contact onderhouden. Stichting WasteWorld wil de volgende doelgroepen bereiken:
• De dagtoeristen waarbij met name het accent ligt op de familiemarkt (gezinnen met kinderen uit Nederland en België).
• Verblijfsgasten waarbij ook hier het accent ligt op de familiemarkt uit een groot marktgebied.
• Scholen (vanaf basisschool) en opleidingen. Leerlingen bezoeken het park vanuit educatieve doelstellingen in combinatie met fun. Stageplekken bieden voor studenten.
Timeport Farsight wordt een avontuur voor kinderen, vaders en moeders, opa’s en oma’s. Fun, humor en hilariteit staan voorop en er is specifiek aandacht voor interactie en dingen samendoen in gezins- en/of groepsverband. Ten opzichte van andere parken wordt dat een van de onderscheidende vermogens van WasteWorld. In het kader van de ‘customer journey’ begint de voorpret al thuis en wordt ook na het bezoek het contact onderhouden.
De samenwerking met onderwijs is gelegd, zoals met de Universiteit van Tilburg. Daarnaast is er ook een samenwerking tot stand gekomen met NHTV, Fontys, HAS, TU Eindhoven en Helicon. Omdat de doelgroep o.a. bestaat uit kinderen van de basisschool wordt ook gekeken naar educatieprojecten die aansluiten bij het concept Timeport Farsight of die op basis van ons aanbod geschreven kunnen worden. Het themapark wordt uitermate geschikt voor scholen om hun schoolreisje naar te plannen. Dat kan voorafgaand aan een educatief project of aansluitend op het schoolreisje voor een verdere verdieping.
Bij de ontwikkeling en realisatie van het park zijn wij geïnspireerd geraakt door en onderschrijven we de Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkeldoelen). Bij de aanleg van het themapark is er aandacht voor verbetering van de leefomgeving, maatschappelijke betrokkenheid en het versterken van de biodiversiteit. Op het terrein wordt een multifunctioneel, flexibel theater gerealiseerd. Dit wordt een plek waar bezoekers elkaar fysiek en digitaal kunnen ontmoeten. Het is een perfecte locatie voor bedrijven om er hun presentaties te houden, hun innovaties te tonen en congressen te houden. Het park biedt ze dus een podium voor het uitdragen van hun visie m.b.t. het thema circulaire economie en innovatie. Het flexibel theater is ook geschrikt voor optredens, seminars en het tonen van films.